Spaghetti med squash & basilikum

Her i Mexico er sesongene annerledes enn i Norge, naturligvis. Squash er en grønnsak man ser mye av på sommerstid i Norge, men her i Mexico er den å få kjøpt året rundt.

De spiselige blomstene som vokser på samme plante, brukes sammen med squash i en rekke tradisjonelle meksikanske retter. I denne oppskriften har jeg kombinert squash og de nydelige squashblomstene med hvitløk og basilikum, for å lage en lett, men smakfull pasta.

_MG_8226.jpg
_MG_5709.jpg

Squashblomstene har en mild smak og kan for eksempel fylles med ulike typer oster eller friteres, slik man ofte ser dem brukt i det italienske kjøkken. I Mexico får man dem gjerne servert i quesadillas, sammen med en salt ost og en sterk, syrlig salsa. Her har jeg kun stekt dem med litt smør og hvitløk, som passet perfekt til denne retten.

_MG_5704.jpg
_MG_8270.jpg

Spaghetti med squash og basilikum

2-3 porsjoner

Om du ikke får tak i squashblomster, kan du fint lage denne retten uten! Smaken vil ikke påvirkes noe særlig, da blomstene smaker veldig likt som squashen selv.

400 gram squash

15-20 squashblomster

2 hvitløksfedd

2 egg

30 gram parmesan

300 gram spaghetti

1 spiseskje usaltet smør

En neve basilikum

Salt

Pepper

_MG_8273.jpg
_MG_8310.jpg

Start med å koke opp pastavann, og husk å salte det rikelig! Mens vannet koker opp, forbereder du resten av ingrediensene. Del squashen på langs og skjær den opp i skiver, omtrent én centimeter tykke. Riv bladene av squashblomstene og del dem forsiktig opp. Når blomstene stekes vil de krympe, så du vil ha litt størrelse på bitene for å unngå at de forsvinner helt. Skrell og finhakk hvitløken. Ha eggene i en bolle, riv parmesanen fint og visp det godt sammen.

Når vannet koker, har du oppi spaghettien og koker den etter anvisningene på pakken. Pass på å ikke koke den for lenge, du vil fortsatt ha litt tyggemotstand. Mens spaghettien koker, smelter du smør i en middels varm panne. Stek squashen til den har blitt litt myk og blank, omtrent fem minutter. Ha oppi finhakket hvitløk og squashblomstene, salt det etter smak og stek i et par minutter. Om du ønsker, kan du spare et par squashblomster til pynt. Skru av varmen og sett pannen til side.

Hell av pastavannet, men spar en liten skvett til senere. Putt pastaen tilbake i kjelen og hell over eggeblandingen. Her lønner det seg å være kjapp i det man rører eggene og parmesanen inn i spaghettien, for å oppnå en jevn saus uten klumper. Nå kommer pastavannet inn i bildet; ha oppi litt og litt mens du fortsetter å røre, til all spaghettien er dekket av en blank og fin saus. Nå kan du blande inn grønnsakene og basilikumen, som jeg liker å rive grovt for hånd rett før jeg har den oppi.

Fordel spaghettien på tallerkener og topp den med salt, pepper og squashblomster.

_MG_8405.jpg