Mexico by: Rosetta

Mexico by: Rosetta

En av de tingene jeg trodde jeg skulle savne mest da jeg flyttet til Mexico, var ordentlig godt brød. Lite visste jeg at jeg skulle bo et par kvartaler unna et fantastisk bakeri ved navnet Rosetta.

Hos Rosetta finner du klassiskere som baguetter og croissanter, men også tradisjonelle, meksikanske bakevarer. Til og med grove surdeigsbrød, i et land hvor hvitt, ferdigoppskåret brød er bestselgeren. Jeg har med andre ord funnet en favoritt her i byen.

_MG_6009.jpg
_MG_6017_2.jpg

Rosetta ligger i bydelen Roma Norte, nærmere bestemt på gaten Colima, hvor du kan finne flere restauranter og hyggelige kafeer. Dette området er perfekt å rusle rundt i, her er det både parker, små butikker og et par museer, som absolutt er verdt en titt. Hos Rosetta kan du kjøpe brød og bakevarer til å ta med hjem, eller bestille en kaffe og slå deg ned på en av benkene utenfor.

_MG_6027_2.jpg
_MG_6733.jpg

Jeg pleier å kjøpe med meg et av surdeigsbrødene hjem, om jeg har tid tar jeg gjerne en kaffe og noe søtt ved siden av. Favoritten er rol de guyaba, et slags wienerbrød fylt med ricotta og guava. De har også fantastiske croissanter og en liten sak som heter bollo de romero; se for deg en kanelbolle med med rosmarin i stedet for kanel. Høres kanskje rart ut, men kombinasjonen av søtt, salt og krydret, smaker så godt! Om du befinner deg i Mexico by, vil jeg anbefale deg å ta turen innom Rosetta.