Mexico by: Masala y Maíz

Mexico by: Masala y Maíz

I det rolige området San Miguel Chapultepec i Mexico by, finner du Masala y Maíz. En restaurant med et helt unikt konsept; maten som serveres her er inspirert av migrasjonen av kryddere, ingredienser og teknikker mellom Mexico og Sør-Asia.

Bak Masala y Maíz står Norma Listman og Saqib Keval, som tok utgangspunkt i sine bakgrunner fra henholdsvis Mexico og India da de utviklet konseptet for det som skulle bli restauranten de driver i dag. Til å begynne med arrangerte de middager rundt om i byen, men etter ett år og en rekke arrangementer fikk de tilbud om å overta et lokale. Masala y Maíz er ikke bare kjent for maten sin; Listman og Keval er engasjerte når det kommer til både politikk og kultur. Enten det handler om å vedlikeholde tradisjoner innen agrikultur eller gjøre gode restauranter tilgjengelige for marginaliserte folkegrupper, viser de at det å være kokk kan handle om mye mer enn å lage mat.

_MG_1045.jpg
_MG_1065.jpg

I det lille lokalet sitter gjestene på hver sin side av et stort langbord, dekket med fargerik keramikk og gammelt sølvbestikk. Om du er heldig, får du sitte helt innerst i lokalet, hvor du kan se rett opp på den blå himmelen. Da jeg var på besøk spiste jeg lunsj; en rekke småretter kombinert med mjød laget på pasjonsfrukt og meksikansk øl. Men Masala y Maíz har også åpent for frokost og server brunsj hver lørdag, med bakevarer laget på huset, ferskpresset juice og alt annet som hører frokosten til.

_MG_1051_2.jpg

Maten settes i midten og deles blant dem som sitter rundt bordet. Om du er kjent med det meksikanske og indiske kjøkken er det flere gjenkjennelige retter, men de har alle en ny vri eller smakskombinasjon. Ta for eksempel den klassiske meksikanske retten esquites, maiskorn skåret av kolben, servert med majones, salt ost, lime og chili. Hos Masala y Maíz får du en versjon med kokosmelk og kenyansk masala. Et perfekt eksempel på hvordan meksikanske og asiatiske smaker kan kombineres med fantastiske resultater.

_MG_1075.jpg
_MG_1115_3.jpg

Masala y Maíz er absolutt å anbefale om du befinner deg i Mexico by. Dette er en smaksopplevelse utenom det vanlige, som også kan lære deg en ting eller to om hvordan verdens ulike kjøkken har blitt påvirket og inspirert av hverandre.