Mexico by: Fonda Margarita

Mexico by: Fonda Margarita

Fonda Margarita er en klassiker når det kommer til frokost i Mexico by. I mer enn 50 år har de servert byens morgenfugler og det er ikke uten grunn at køen strekker seg langt ut på fortauet. Dette er frokost på meksikansk vis; det er bønner og egg, pølser og svineribbe, appelsinjuice, kaffe og selvfølgelig kruttsterk salsa laget på huset.

Fonda Margarita ligger sør i Mexico by, et stykke unna de mest populære nabolagene, men det er verdt turen. Et mer autentisk sted skal du lete lenge etter. Gjestene sitter tett i tett rundt lange metallbord, mens dagens retter putrer i store leirgryter innerst i lokalet. Her er det maten som står i fokus, innredningen er enkel og det eneste som pryder veggene er en stor meny. Fonda Margarita holder åpent fra 5:30 om morgenen og de beste rettene forsvinner i løpet av noen timer, så det lønner seg å være tidlig ute.

_MG_1578.jpg
_MG_1591.jpg

Menyen endrer seg daglig, men et par av de mest klassiske rettene kan du bestille hver dag. Vi gikk for de rettene som så ut til å være de mest populære; chicharron en salsa verde - svinesvor kokt i en grønn salsa laget på grønne tomater og urter, bistec en pasilla - tynne skiver biff i en sterk, røkt chilisaus, og frijoles refritos con huevo - svarte, moste bønner og eggerøre. Alt var utrolig godt, så upretensiøst og ekte. Favoritten min var nok bønnene, det høres kanskje ikke så spennende ut, men de hadde en helt fantastisk smak. Mange sammenligner dette stedet med maten de får servert hjemme og det kan jeg godt skjønne. Selv det enkleste måltid kan smake utrolig godt, hvis det er laget med omtanke.

_MG_1596.jpg

Sammen med maten bestilte vi ferskpresset appelsinjuice og cafe de olla, som er en kaffe kokt sammen med krydder som kanel og nellik, gjerne søtet med brunt sukker. Selvfølgelig måtte vi ha noen tortillas også, du kan ikke spise et måltid her i Mexico uten tortillas. Et annet fast tilbehør er en skikkelig sterk salsa, uansett hvor sterk maten du har bestilt er. Den vi fikk servert var laget på grillede tomater, løk og chilli.

_MG_1628.jpg
_MG_1665_2.jpg

For mange nordmenn kan dette kanskje virke litt i overkant som dagens første måltid. Men i Mexico er det vanlig å spise en skikkelig frokost som holder deg mett i mange timer, og Fonda Margarita vet akkurat hvordan det skal gjøres. Så her er det bare å stille seg i kø, for dette er en frokost du sent vil glemme.