Ingefærkjeks

Ingefærkjeks

Disse kjeksene er gode året rundt, men jeg pleier å bake dem rundt juletider. Med ingefær, kanel og nellik lukter det virkelig jul når disse kommer ut av ovnen.

Oppskriften har jeg hentet fra den fantastiske kokeboken til Violet Bakery, som ligger øst i London. Om du besøker London, anbefaler jeg absolutt å ta turen innom! Heldigvis kan man prøve seg på flere av deres bestselgere hjemme, med oppskriftene fra kokeboken.

_MG_9398.jpg
_MG_9382.jpg

Det er noe med den kaldere årstiden som gjør at det frister å bake. Spesielt krydrede kaker og kjeks, enten det er gulrotkake, ingefærkjeks eller eplepai. Smaker som varmer, rett og slett.

_MG_9414.jpg
_MG_9429.jpg

Bak disse ingefærkjeksene til deg selv eller som en gave til noen du vil glede. De holder seg fint i et par uker og er perfekte når du har lyst på noe søtt til kaffen.

_MG_9433.jpg
_MG_9454.jpg

Ingefærkjeks

24 stykker

Med disse kjeksene kan man gjerne prøve seg litt frem med krydderne. Kanskje du er ekstra glad i kanel, eller vil ha litt mindre kardemomme? Smak deg frem, krydder som ingefær og nellik er sterke i smaken og kan fort overmanne de andre smakene hvis du har oppi for mye. Så ta litt av gangen! Jeg synes disse kjeksene er gode med en ekstra teskje ingefær, som er en av mine favoritter.

420 gram hvetemel

3 teskjeer malt kanel

3 teskjeer malt ingefær

1/4 teskje malt nellik

1/2 teskje malt kardemomme

1/4 teskje malt muskatnøtt

2 teskjeer bakepulver

250 gram usaltet smør, romtemperert

200 gram brunt sukker

200 gram mørk sirup

3 teskjeer varmt vann

Hvitt sukker, til å rulle kjeksene i

Forvarm ovnen til 175 grader. Gjør klart et par brett med bakepapir, kjeksene må stekes i flere runder. Det går også fint å bruke det samme brettet igjen.

Mål opp alle de tørre ingrediensene i en stor bolle, bortsett fra det brune sukkeret, og visp dem godt sammen. I en annen bolle pisker du smør, brunt sukker og sirup lyst og luftig med en stavmikser. Ha oppi det varme vannet, pisk dette inn, og deretter de tørre ingrediensene litt etter litt. Pisk det hele godt sammen.

Del deigen opp i 24 biter og form dem til små baller. Rull ballene i hvitt sukker, plasser dem på brettene og press dem ned med undersiden av et vannglass, eller en annen flat gjenstand. Kjeksene skal være omtrent 0,5 centimenter tykke, de vil ikke endre seg noe særlig i størrelse mens de stekes i ovnen.

Stek kjeksene midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyllenbrune og fortsatt litt myke. Avkjøl kjeksene på en rist, de vil bli sprø ettersom de kjøles ned. Disse kjeksene holder seg i opptil to uker i en lufttett beholder.

_MG_9462.jpg