Grønn pesto med pistasjnøtter & rosmarin

Grønn pesto med pistasjnøtter & rosmarin

Denne pestoen er en av mine absolutte favoritter. Ikke bare smaker den fantastisk, den er også utrolig lett å lage. Enten du vil ha en kjapp middag midt i uka eller invitere venner over på et glass vin, denne pestoen passer til det meste.

Prøv den med pasta eller fisk, som topping til pizza eller i en salat. Mulighetene er mange!

_MG_9021.jpg
_MG_9046.jpg

Grønn pesto med pistasj & rosmarin

300 gram

Jeg bruker som oftest ristede og saltede pistasjnøtter til denne oppskriften. Om du bruker nøtter som ikke er saltet på forhånd, smak til med litt mer salt. Om du ønsker å bruke for eksempel grønnkål eller spinat, er denne oppskriften veldig fleksibel. Bare husk å følge forholdene mellom de ulike ingrediensene og tenk på hvordan smakene vil endre seg ettersom du bytter ut ingredienser. Om du ønsker å bruke denne pestoen til en pastarett, vil jeg si at denne oppskriften holder til omtrent 500 gram pasta.

150 gram pistasjnøtter

1 hvitløksfedd

2 spiseskjeer hakket rosmarin

25 gram basilikum

50 gram ruccola

50 gram revet parmesan

1 dl extra virgin olivenolje

Salt & pepper

_MG_9068.jpg
_MG_9085.jpg

Start med fjerne skallet på pistasjnøttene og kjøre dem i en food processor til de er grovhakket. Skjær hvitløksfeddet i skiver og ha det oppi food processoren sammen med den hakkede rosmarinen. Kjør det i rundt 10 sekunder, til alt er hakket litt finere. Vask basilikum og ruccola, ha også dette oppi food processoren og kjør til det er jevnt hakket opp og blandet sammen godt med de andre ingrediensene. Gjenta prosessen med revet parmesan; kjør i 5-10 sekunder til den er hakket opp og blandet inn i pestoen. Til slutt heller du oppi olivenoljen mens du kjører pestoen til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Om du skal bruke pestoen sammen med pasta, anbefaler jeg å spare på omtrent 1 dl av vannet du koker pastaen i. Når du skal blande pestoen sammen med pastaen, tilsetter du litt og litt av dette vannet for å jevne ut pestoen. Pastavannet inneholder nemlig litt stivelse, som hjelper til med å oppnå riktig konsistens på sausen. Dette trikset kan brukes med det fleste pastasauser, ikke bare pesto!