Ensalada de frutas

Uansett hvor du går i Mexico by, er sjansen stor for at du passerer en liten bod som selger plastkopper fylt med tropisk frukt. Gjør du som de lokale, sier du ja takk til både litt sterk saus, tørket chili og limejuice på det. Denne måten å spise frukt og rå grønnsaker på, er typisk meksikansk. Alt skal helst smake mye og være både sterkt, salt, syrlig og søtt på samme tid.

Å putte salt og chili på frukt er nok en fremmed idé for mange i Norge, men jeg håper du vil gi det en sjanse. Saltet fremhever fruktens naturlige sødme, mens chili gir det et skikkelig løft. Sammen med litt limejuice, har du ved hjelp av noen få ingredienser forvandlet litt oppskåret frukt til en smaksopplevelse utenom det vanlige.

_MG_1795.jpg
_MG_1811.jpg

Ensalada de frutas

2 porsjoner

Her kan du gjerne prøve deg frem med ulike typer frukt og grønnsaker. Grønne epler, nektariner eller sitrusfrukter kan også fungere bra. Hvis du vil teste ut en variant med grønnsaker anbefaler jeg agurk, neper eller gulrøtter. Når det kommer til den tørkede chilien, liker jeg å bruke guajillo; den er sterk og litt fruktig. Du vil ha en type chili som ikke overdøver smaken av frukten, så unngå røkte, kraftige chilier som chipotle.

400 gram vannmelon

300 gram papaya

300 gram ananas

1-2 lime

Salt

Tørket chili

Skrell og del opp frukten i passende biter. Ha over i en bolle, skvis over juicen fra én lime og bland det hele forsiktig sammen. Fordel den oppkuttede frukten på to tallerkener. Topp med en liten klype salt og så mye chili du måtte ønske. Smak eventuelt til med mer lime, salt og chili.